Gezondheids- & Bewegingscentrum

Sportbegeleiding & Recovery

Een huis vol specialisatie

Sportbegeleiding

Elke atleet streeft naar topprestaties. Om tot dit punt te komen, is discipline en doorzettingsvermogen vereist. De kunst is om een balans te vinden tussen je topvorm en de grens met overbelasting, en ook nog eens te pieken op het juiste moment. Doorheen dit trainingsproces botsen we soms op blessures. Dit kan een grote impact hebben op de mentale en fysieke conditie van de atleet. Al het harde werk dreigt verloren te gaan. Met ons team willen we de atleet omkaderen om deze moeilijke periode zo efficiënt mogelijk te overbruggen en weer sterker terug te komen!

Een huis vol specialisatie

Loopanalyse

Lopen is een belastende sport voor het lichaam wanneer je een fout looppatroon hebt. Blessures komen bij 80% van de lopers jaarlijks voor. Een loopanalyse geeft je inzicht in je loopstijl. Meten is weten! Een correcte houding, economische loopstijl en krachtige push off leidt tot betere prestaties en blessurepreventie.

Voor wie?
Van start-to-runner tot ervaren marathonloper of sprinter

Waarom?
– Blessurepreventie
– Achterhalen van de oorzaak van je blessure
– Prestatieverbetering
– Optimaliseren looppatroon

Wat en hoe?
Aan de hand van de nieuwe technologie Runeasi, meten we de parameters van je looppatroon. We kunnen meteen je probleemzones identificeren en bijsturen. Na de analyse ontvang je een verslag met je werkpunten.

Prijs
Intake + eerste analyse: €100

Ben je als sportclub geïnteresseerd om je atleten te screenen?
Bel ons of stuur een email.

Train Smart !

Inspanningstest

Via een inspanningstest evalueren we je fysieke conditie. Het is de meest correcte en betrouwbare manier om je trainingszones te bepalen. Dit is essentiële informatie voor een coach om een atleet efficiënt te kunnen trainen. Ook voor startende sporters is het belangrijk om te weten aan welke hartslagzones je moet trainen om op een veilige manier je basisconditie te verbeteren.

Hoe gaan we te werk?
Dit kan worden uitgevoerd op de loopband of op een atletiekpiste. De intensiteit wordt progressief opgebouwd (tot uitputting). Lactaatwaardes en hartfrequentie worden gemonitord gedurende heel de test. Nadien zetten we alle gegevens in een grafiek en analyseren we de testresultaten. Bij een volgende afspraak overlopen we je resultaten en geven we trainingsadvies mee.

Prijs:
– Incl trainingsadvies: €140
– Intake + 3 maanden gepersonaliseerd trainingsschema: €300
– Opvolging trainingsschema: €55/maand
– Opvolging met nieuwe test: €100

Back on Track Kinisist Dietist Osteopaat

Begeleiding op maat

Flexibiliteit en krachttraining
Personal coaching

Bij Back on track promoten we een actieve levensstijl. Met personal training kunnen we je begeleiden bij pijnvrij bewegen en/of je ondersteunen naar je sportief doel. Hierbij besteden we aandacht aan een juiste techniek en een correcte houding wat bijdraagt tot een betere lichaamscontrole. We combineren mobiliteit -en krachtsoefeningen, aangepast aan jouw noden.

Waarom?
– Actieve levensstijl
– Persoonlijke aanpak van klachten
– Ondersteuning naar sportief doel
– Juiste technieken aanleren
– Lichaamscontrole en houdingscorrectie

Formules:
– 1 op 1: €70/uur
– duotraining: €75/uur
– small group training voor clubs (max 8 pers): €80/uur
– groepslessen core stability: €13/les of 10 beurtenkaart €130

Wetenschappelijk en op maat

GEPERIODISEERD KRACHTSCHEMA

Geperiodiseerde krachttraining kan een grote meerwaarde bieden in je sportprestaties. Er bestaan veel verschillende soorten krachttraining. Het is belangrijk om de juiste krachttraining uit te voeren om te kunnen pieken op belangrijke wedstrijden. Je zal het verschil merken in je krachtigere eindsprint of duels bij contactsporten! En bovendien is het een essentieel onderdeel bij blessurepreventie.

Voor wie?
Competitie atleten

Prijs:
Opstellen krachtschema: €70/uur
toegang tot training in praktijk: €20/maand (enkele bij volgen van krachtenschema)

back on track Groepslessen
back on track Groepslessen

Uw leidraad bij lopen

Trainingsschema voor lopers

Op basis van een inspanningstest, bieden we gevarieerde looptrainingen aan om op een verantwoorde, wetenschappelijk onderbouwde manier je prestaties te verbeteren. Er wordt rekening gehouden met je trainingsvoorgeschiedenis, je sport-werk/studie balans en je verwachtingen. Na het intake gesprek stellen we een jaarplanning op om te kunnen pieken naar je hoofddoel. Je trainingen worden geüpload in Trainingpeaks om een nauwe opvolging te garanderen.

Prijs:
50 €

Recuperatie

Recovery = Key !

Een goed herstel is essentieel voor goede prestaties. Tijdens een training breek je de spieren af, maar met goede recovery strategieën zal je de trainingsarbeid kunnen omzetten in prestatie verbetering! Dit noemt men supercompensatie. Bij onvoldoende herstel, kan dat resulteren in een blessure of overtraining. Niet alleen na de inspanning, maar ook voor een wedstrijd kan een sportmassage voor frissere benen aan de start zorgen! Wij bieden ondersteuning aan bij een goede recovery:

Prijs:
• Sportmassage €35/30min
• Diëtist consult 30min : advies over voeding of recovery shakes (30€)

Wat kan je zelf doen?
• Goede nachtrust!
• Gevarieerde voeding
• Cooling down na een zware training/wedstrijd
• Yoga of mindfulness

back on track Groepslessen

Uitlezen, meten en aanpassen

Bikefitting

Een juiste fietspositie is van groot belang voor elke wielerfanaat. Hierdoor zit u comfortabeler op de fiets, vermijdt u klachten en presteert u beter. Bikefitting is het afstellen van uw fiets naar de mogelijkheden van uw lichaam. De aanpassingen gebeuren op de 3 contactpunten van uw lichaam met uw fiets: het zadel, het stuur en de schoenplaatjes.

Bart Framemaat Berekening (vanaf april):
Vooraleer u een nieuwe fiets koopt, kan een framemaat berekening door een bikefitter een aanrader zijn. Hierbij kunnen we u adviseren, na grondige inspectie en screening, met welk frame type, merk en maat u het beste rekening kan houden tijdens uw aankoopproces.

Hoe gaan we te werk?
• Intake gesprek
• Lichaamsscreening
• Analyse fietspositie
• Aanpassing van fietspositie
• Evaluatie en verslag
• Follow-up

Prijs:
– Standaard bikefit: €205 (+3maand follow-up)
– Bikefit voor jeugdrenners €165
– 2e Fiets: 120€
– Schoenplaatjes (apart): €40
– Zadeldrukmeting (apart): €35
– Follow-up na 1 jaar: €50
– Oefenschema voor werkpunten: €35

Duur:
• Standaard bikefit: 2,5 à 3uur
• Schoenplaatjes: 30min
• Follow-up: 1u30min

Wat breng je mee? 

Fiets (in propere staat)
Fietsschoenen (propere schoenplaatjes)
Fietskledij (liefst korte mouwen)
Relevante documenten mbt medische voorgeschiedenis

Back on Track

Contacteer ons

Charlotte Verdier - Osteopaat

Charlotte Billen  - Kinesist & Loopanalyse

Julien Van Caster - Sport kinesist & manuele therapie

Bart Vandaele - Bike Fitting & Kinesist