Gezondheids- & Bewegingscentrum

Groepslessen

In groep is gewoon fun, toch?

Lessenrooster

Op Aanvraag

Baby Massage
6 weken tot 9 maand

Op aanvraag

Fit Mom

Op aanvraag

Maandag

Back On Track

13h00  |  14h00

19h00  |  20h00

Woensdag

Back On Track

19h00  |  20h00

Vinyasa Yoga

20h30  |  21h30

Donderdag

Back On Track

20h00  |  21h00

Vrijdag

Back On Track

13h00  |  14h00

Aquajogging
Revalidatie, beginners & gevorderden 

16h30 | 17h30
Nekkerpool te Mechelen
incl prijs inkom zwembad

back on track Groepslessen

Een huis vol specialisatie

Back on Track

Onze lessen bestaan uit een full-body workout om alle spieren in het lichaam in evenwicht te brengen. Zowel flexibiliteit, mobiliteit als stabiliteit komen aan bod.
We stappen af van de klassieke statische planking en gaan voor een dynamisch aanpak. Functioneel trainen is de boodschap!

Voor wie?
Van ruglijder tot topatleet.
Beginners: startende sporters, bij gewrichtsklachten
Gevorderden: meer ervaren sporters die blessure preventief willen werken of prestaties willen verbeteren.

Waarom?
Een gezond lichaam met spieren in balans zorgt voor een betere houding en efficiënter bewegingspatroon. Hierdoor zal de ruglijder steeds minder pijn ervaren en zal de topatleet beter bestand zijn tegen blessures. Dit is een ideale aanvullende training voor bv duursporters, balsporten…

Wat?
Beginners:
Correcte beweging, lichaamscontrole, grondige uitleg en tips & tricks staan centraal. Grond oefeningen met lichaamsgewicht vormen de fundamentele basis.

Gevorderden:
Circuit training met toestellen. Je wordt meer uitgedaagd door oefeningen waarbij balans, kracht en coördinatie meer aan bod komt.

Wanneer?

Beginners: 

Maandag: 19-20u | Donderdag: 20-21u | Vrijdag: 13-14u

Gevorderden:

Woensdag: 19-20u

Back on Track

Een huis vol specialisatie

AQUAJOGGING

Aquajoggen is hardlopen in het diepe deel van het zwembad met een drijfvest aan. Deze techniek dient om in conditie te blijven tijdens het herstel na een blessure aan de onderste ledematen of lage rug, en als vorm van crosstraining om de impact te verminderen, met als doel overbelastingsblessures te verminderen. Ook vormt het een onderdeel van het herstelprogramma, direct na een zware training of de volgende dag.

We combineren cardio en krachttraining. We wisselen de loopstukken af met oefeningen met een elastiek of een plankje om de spieren te trainen.

Voor wie?

– Chronische aandoeningen (bv: MS, fibromyalgie, gewrichtspijnen, …)
– Atleten met blessure
– Atleten die alternatief willen trainen om overbelasting te voorkomen
– Ruglijders
– Als je graag van watersporten houdt

Waar en wanneer?
– Elke vrijdag van 16h30 tot 17h30 in de Nekkerpool te Mechelen

Prijs?
– Beurtenkaart of losse beurten(€ 14/beurt): incl prijs inkom zwembad

back on track Groepslessen

Begeleiding op maat

Fit Mom

Terug beginnen bewegen na een zwangerschap is niet gemakkelijk. Je lichaam heeft een hele transformatie ondergaan, je hebt soms nog wat fysieke ongemakken die de kop opsteken en je hebt natuurlijk je baby’tje(s) om voor te zorgen. Soms ben je ook wat onzeker over wat je wel al kan/mag doen met dat nieuwe lichaam na een zwangerschap. Daarvoor is deze lessenreeks perfect, in deze reeks van 6 lessen komen de bekkenbodem, buikspieren en hele core aan bod. De eerste 4 lessen is even me-time voor de mama’s, de laatste 2 lessen mogen de kleine spruitjes (indien gewenst) deelnemen aan de les en gaan we samen met hen oefeningen doen.

Wanneer?
Op Aanvraag!

Prijs?
Lessenreeks 6 lessen: €72
Betaling gebeurt tijdens de les (contant/payconiq/bankcontact)

back on track Groepslessen

Voor de allerkleinsten

BabyMAssage

Huid op huidcontact versterkt de band tussen kind en ouder(s), dit stimuleert zowel de mentale als motorische ontwikkeling van je kind. Door middelen van zachte massagetechnieken prikkel je de huid van je baby, dit heeft positieve effecten op de doorbloeding, immuniteit, spijsvertering, ademhaling en slaap van je baby. Je start best met het leren van babymassage tussen de leeftijd van 6 weken en 9 maand. Tijdens deze cursus van 2 lesjes leer je welke olie en technieken je kan gebruiken, zodat jij en je baby thuis samen verder kunnen genieten.

Wanneer?
Op Aanvraag!

 Prijs?

  • Groepsles (max 5 baby’s) voor 2 lessen: €60
  • Privéles voor 2 lessen: €90
  • Babymassage gegeven door therapeut (30 min): €35
back on track Groepslessen

Ademhaling en ontspanning

Vinyasa yoga

Bij vinyasa yoga oefenen we op een dynamische reeks van houdingen die aan elkaar gelinkt worden op een vloeiende manier. We bewegen op het ritme van de ademhaling. Het zijn houdingen die ons helpen het lichaam sterk, soepel en ontspannen te houden. We bouwen de les langzaam op naar meer uitdagende houdingen en komen daarna tot ontspanning in rustigere houdingen. Het is een oefening voor zowel lichaam als geest.

Voor wie?
Deze les is zowel geschikt voor sportieve beginners als voor gevorderden. Ik begeleid je graag doorheen verschillende houdingen door middel van verbale en visuele instructies en help waar nodig. Ik geef telkens verschillende opties in de houdingen waardoor we samen kunnen zoeken wat op dat moment voor jou werkt. 

Wanneer?
Ik verwelkom je heel graag op woensdag van 20h30 tot 21h30 in het zaaltje achteraan in Back on Track Rijmenam.

Wat moet je meenemen?
Je mag je eigen yogamat meenemen (als je dat hebt), maar je kan er ook eentje van de praktijk gebruiken. Verder breng je best iets mee dat je warm kan houden op het einde van de les (vb. dekentje, dikke vest,…). Een kleine handdoek is ook handig om jou te helpen bij bepaalde houdingen (en als het wat intensiever wordt😉).

Prijs?
Beurtenkaart of losse beurten(€ 14/beurt)

Back on Track

Contacteer ons

Charlotte Verdier - Osteopaat

Charlotte Billen  - Kinesist & Loopanalyse

Julien Van Caster - Sport kinesist & manuele therapie

Bart Vandaele - Bike Fitting & Kinesist